Hej, hoppas ni haft en mysig helg. I torsdags när jag lovade att fixa veckans matrecept så fick vi åka in till sjukhuset med Della så ja det blev inget inlägg utan det kommer nu istället. Måndag- Torsk med skirat smör, aioli, sparris och potatis i ugn. Den här gjorde David till oss i går, så himla gott! Dela potatisarna, ringla olivolja och salt över sen in i ugnen, Stek torsken i smör, koka sparris. Servera med en klick aioli. Tisdag- Halloumipytt i ugnen. Att ha i : morot, blomkål, potatis, halloumi. Dela allt i lagom stora bitar och skjutsa in i ugnen medans du gör såsen som ska vara till.. och till den behöver du : crème fraîche, honung, salt och peppar plus lite citron. Onsdag- Fisk tacos. Du behöver: Torsk, eller färdiga torsk-panetter (gott för då blir det lite krispigt), färsk koriander, avokado, vitlök, mango, lime, rödlök, gurka, soya, crème fraîche, sriracha mayo, chili flakes + mjuka bröd och taco chips. Mangosalsa: Hacka mango, rödlök, gurka, avokado i små bitar, blanda i en skål tillsammans med saften från en lime och lite soya. Guccamole: Mosa avokado, pressa en vitlök i och blanda sen med creme fraichen tillsätt salt och peppar och lite chiliflakes. Torsdag- Davids Scampi pasta. matlagnings vin 250ml, parmesanost, sparris, tigerräkor efter eget önskemål, dessa steker du vid sidan. Marinera om du vill ha hetta. Skulle jag gjort om inte Duni skulle äta, charlottenlök typ 2-3st, 2 klyftor vitlök, grönsaksbuljong 1st. Koka upp grönsaksbuljongen med ca 1 liter vatten typ. Därefter håll den bara varm för att portionera efter behov i risotton. Stek schalottenlöken & vitlök ihop med oljan, släng med en tesked tomatpuré låt stekas under omrörning. Nån minut typ, därefter häll i risotto riset fortsätt steka i en minut och rör runt. Häll i hälften av vinet och ta lite av buljongvattnet i riset. Fortsätt fylla på med buljongvatten när det behövs mer. Häll i resten av vinet oxå om nödvändigt. Smaka av. Under tiden riset kokar. Skär sparris i lagom små bitar. Koka upp sparris ryck den när det börjar koka så den har kvar ”kranschet” lite hård. Häll åt sidan. Riv parmesanen, lägg en del åt sidan för egen portionering på bordet släng i tre matskedar i risotton tillsammans med sparrisen. Stek tigerräkorna på hög värme snabbt. Lägg åt sidan och servera. Salta o peppra efter behag. Hoppas ni hittar något som ni tycker åter gott :)