Om du inte har något storslaget inplanerat i helgen utan gärna vill laga en god middag eller lite tapas så kan langos vara det perfekta för dig! Det står att det tar ungefär 60 minuter men det kan absolut vara en mysig aktivitet att göra med någon du tycker om ❣️ För ca 18st langos behöver du- 25g jäst- 50g smör- 3dl vatten- 1 kokt potatis- 7dl vetemjöl- 2.5dl rapsolja- 2st vitlöksklyftor- Salt & Peppar- Valfria toppings men jag utgår från rödlök, rom, gräddfil och gräslök Gör såhär 1. Lös upp jästen tillsammans med vatten i en bunke. Tillsätt vetemjölet och riv ner en potatis och salta efter önskad smak2. Knåda ihop till en deg och låt vila i 30 minuter med täcke över3. När degen vilat så ta upp och dela i önskat antal bitar innan du kavlar ut de till ovaler och låter de jäsa 10 minuter till4. Värm upp oljan så den når 140 grader5. Fritera bröden i omgångar 1-2 minuter så de får en gyllenbrun färg och lägg sedan över de på papper6. Smält smöret och pressa ner vitlöksklyftorna samt skala och hacka rödlöken 7. Pensla bröden med vitlökssmöret och toppa med rödlök, gräddfil, gräslök och stenbitsrom! Som varje fredag hoppas jag ni får en bra helg, kanske provar något av recepten jag tipsar om och gör det ni mår bra av ❤️