Letade i arkivet och hittade denna goda svamprisotto. Så till dig som inte vet vad du ska äta ikväll, i helgen eller nästa vecka - varsågod 🤎 Ingredienser för 4 portioner- 600g blandad svamp - 2msk olivolja eller rapsolja- 1msk smör eller margarin- 1 stor gul lök- 1 vitlöksklyfta - 4dl avorioris - 8dl grönsaksbuljong - 1dl vitt vin- ca 2dl riven parmesan/ eller västerbottenost - Salt & Peppar Gör såhär 1. Ansa svampen och skär i mindre bitar. Hetta upp oljan i en panna och fräs svampen. 2. Skala och hacka löken samt vitlöken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken under omrörning och rör ner riset. Blanda väl så alla riskorn får smör på sig. 3. Koka upp buljongen. Späd med hälften av den heta buljongen och vinet. Koka upp och sjud tills all buljong kokat in. 4. Späd med resten av buljongen och sjud under omrörning då och då tills nästan all vätska kokat in. 5. Blanda i osten och "vila" i några minuter innan den serveras med sallad, lite gott bröd och grön sparris. Denna risotto toppade vi med havskräftor. Klyv kräftorna på mitten, klicka rikligt med persiljesmör över varje kräfta och skjutsa in i ugnen. Hoppas någon av er provar i helgen och gillar det ❣️