Hello finisar, Nope jag har inte glömt matlista nr 5 kommer här ? Måndag: Köttfärssås och spagetti.. toppa med parmesanost och ha brödpinnar till ??? Tisdag: Tortillini med gräddsås och serranoskinka. Koka upp grädde i en kastrull, släng i lite köttbuljong, salta och peppra. Koka färsk trotillini och häll över såsen. Toppa med knaperstekt serranoskinka ( lägg skivor i ugnen ) ta ut efter ca 10 min. Håll koll för de kan lätt brännas. Smörstek kantareller till och hyvla ett tunt lager med parmensanost över. Onsdag: Lax i ugn med fetaostsås och färskpotatis + grönkålschips. Riv grönkålen i små bitar, smörj dem i olja och salta ganska rikligt. In i ugnen i ca 45 min på 80 grader. Fetaostsås- smula ner en hel fetaost i en burk créme fraiche, blanda, salta & peppra. Ös över laxen och in i ugnen. ??? Torsdag: Grillad scampi och mumsig sallad. Passa på att grilla, snart är grillsäsongen över. Marinera scampi i olivolja, salt, peppar och chiliflakes. Till salladen- blomkål, rivna morötter, tomat, avokado och ekologiska linser. + Lime aioli. Fredag: Grilla Fiskspett, gjord på lax, torsk, tonfisk. Plus färskpotatis och pimentos de pardon. Sås- vanlig aioli. Lördag: Hallomi burgare med avokado röra. Grilla hallomi, gör avokadoröra- mosa 2 avokados, salta, peppra och pressa en vitlöksklyfta i. Tillbehör- tomat, sallad och scharlottenlök. Plus saltgurka. Söndag: Svamprisotto. Koka upp svampbuljong, stek scharlottenlök plus vitlök, häll i risotto riset, blanda sakta i lite buljong och rör om, låt riset suga i sig buljongen, häll på lite till, rör om. Håll på så tills riset är klart. Riv i parmensan, toppa med Smörstekta kantareller. ??? Puss på er! Och glöm inte trycka på hjärtat om ni gillar inlägget. Plus ( har ni några frågor så ställ dem gärna ? ) Påvägen hem idag köpte vi med oss lite ekologisk mat ??? älskar dessa landsvägar som vi ibland måste åka för att komma hem.