Denna vecka bjuder på fullt recept av fredagens förslag! Hoppas ni kanske provat något tidigare i veckan och är redo för detta goda 🤎 Du behöver för 4 personer: - 12 cannelloni rör - 600 g ricotta ost - 1 ägg- 1 burk pastasås med valfri smak- 200 g spenat- 200 g grönkål- 250 g små tomater - riven parmesanost - Salt och peppar samt önskade kryddor för önskad smak För bechamelsåsen: - 8 dl mjölk- 40 g mjöl- 40 g smör I detta recept väljer jag att inte inkludera kyckling/köttfärs som jag skrev i veckans matsedel, det får bli ett eget tillval isåfall ❣️ Gör såhär:- Börja med att sätta ugnen på 180 grader 1. Koka upp mjölk försiktigt i en kastrull och smält smöret i en egen kastrull vid sidan av2. Tillsätt mjöl i smöret och när mjölken sedan kokar så tillsätter du lite av den i taget - rör runt oavbrutet så det ej bildas klumpar3. Låt detta puttra i cirka 10 minuter och smaka av. Du kan sedan sila såsen om du önskar att bli helt kvitt från eventuella klumpar4. Blanda ricottaost, spenat och grönkål i en stor bunke. Blanda ihop detta med kryddorna, ägget och parmesanosten 5. För att fylla cannelloni rören med ricotta blandningen kan du enklare använda en sprits6. Häll nu hälften av bechamelsåsen på botten av ugnsform följt av att placera ut fyllda cannelloni rör och sedan på med mer bechamelsås. 7. Som topping kan du halvera tomaterna och antingen ha de med i ugnen eller servera som tillbehör 8. Tillaga cannelloni i ugnen på 180 grader i cirka 20 minuter - låt sedan svalna cirka 10 minuter före servering Smaklig måltid ☺️