Det godaste jag ätit på väldigt länge och ni behöver verkligen laga den här! Redan till helgen tänker jag! Ni kommer älska den. Ingredienser (ca 4 portioner) • 300 g färska kantareller • 3 dl risottoris (arborio eller carnaroli) • 2 bananchalottenlökar • 1 vitlöksklyfta • 2,5 dl torrt vitt vin • ca 10 dl varm buljong (1 grönsaksbuljong + resten kantarellfond) • 2 msk smör • 1 msk olivolja • 2 dl riven parmesanost • Salt och nymalen svartpeppar • Färsk persilja till topping 🌿 Så här gör vi 1. Kantarellerna först.Stek dem länge på låg värme i smör. Salta i omgångar och smaka av. Det är värt tiden – de ska bli gyllene, lite frasiga i kanterna men fortfarande saftiga. Lägg åt sidan när de är klara. 2. Basen till risotton.Finhacka bananchalottenlök och vitlök. Fräs i smör och olivolja tills de blir mjuka och doftar ljuvligt – inte brända, bara varsamt glansiga. 3. Riset.Häll i riset och rör om så att varje korn täcks av fettet och oljan. Det ska bli lätt genomskinligt i kanterna. 4. Vinet.Slå på vinet och låt det koka in nästan helt, medan du rör hela tiden. 5. Buljongen – Davids hemliga trick.Börja med att röra ner 1 grönsaksbuljongtärning i lite av vätskan.Därefter används bara kantarellfond – ca 10 dl varm. Häll i lite i taget och rör hela tiden.Smaka av riset längs vägen för att hitta den perfekta konsistensen – krämig men med en liten kärna kvar. 6. Kantarellerna tillbaka.När risotton är nästan klar, rör ner kantarellerna försiktigt och låt allt gifta sig. 7. Avslutningen.Dra av från värmen och rör ner parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.Garnera med finhackad persilja och servera direkt.